�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Musik- og spillemandskursus

 

Comedyshow med Carsten Bang

 

Valgmøde på Sdr. Feldings Efterskole

Folkedans- og spillemandsmusik-kursus på Sdr. Felding skole

mni 13.11. 2017

For 12. år i streg sidder nattevagterne igen på deres pind. Rundt omkring dem er der glade stemmer, musik og dans. De er endnu engang klar til at evaluere og referere fra en fantastisk dag på Sdr. Felding skole. Her har 40 dansere og 22 spillemænd i alderen fra 3-23 år danset, spillet, snakket og hygget hele dagen.

Børn og unge ankommer

Ved 9-tiden kommer det første barn ind af døren og herefter kommer de lidt efter lidt. Nogle med trætte øjne, da de enten kommer langvejs fra eller har haft svært ved at falde i søvn natten forinden, fordi de har glædet sig så meget.

Spillemændene

Som altid startes dagen med en sang når alle spillemændene er ankommet. Senere kommer danserne. Nogle kigger sig forsigtigt omkring mens vi synger, og det er tydeligt, at det er deres første gang på kurset. Snart brydes tavsheden dog af smil og glæde ved en march-leg. Herefter bliver børn og unge delt ud på tre spillehold, hvor de prøver kræfter med noder, rytme, perkussion og det at spille sammen med andre. De glæder sig alle til aftenens koncert, hvor de skal spille med hver deres hold og hvor danserne skal danse til deres musik.

Danserne

Det er næsten blevet middagstid og danserne rykker ind med soveposer, dansesko, luftmadrasser og tasker på ryggen. De er klar til en dag fyldt med udfordrende danse og nye trin, men først synges der velkomstsang og så skal der spises frokost. Her er især de små frikadeller et kæmpe hit! Børnene spiser godt. 15 kg gulerødder er hurtigt fortæret og slikboden må melde udsolgt af de to første slags slik efter blot en halv time.

Herefter går dansen lystigt på de to dansehold. Enhver bliver udfordret på sit niveau og det ældste hold bliver udfordret med irske folkedanse.

Aftenhygge

I de tidlige aftentimer viser børn og unge, hvad de har øvet sig på hele dagen. De unge spillemænd leverer musikken til dansen, og man kan se stoltheden i deres øjne. Danserne viser også et par danse og så kunne vi andre få lov at prøve kræfter med trinene.

Herefter går musikken og polkaen lystigt, når de to damer, Bente og Ulla, byder op. Dagen er bare fløjet af sted, og det er svært at beskrive den stemning, der er på skolen, men en forældre på Facebook beskriver det således: ”Her emmer af fællesskab, bevægelse, fokus, latter og musik. Jeg elsker det. Elsker at se, hvad der sker, når passion for musik og dans smelter sammen med nærvær, venskab og fællesskab. Det er magisk, eventyrligt og fabelagtigt. Noget helt særligt og en gave!”

Det fedeste; børnene vokser og udvikler sig fra gang til gang!

Som nattevagter de sidste mange år er det spændende at følge med i, hvordan børnene udvikler sig fra år til år. Venskaber etableres og børnene lærer nye ting. Her kan nævnes Katrine og Line på henholdsvis 13 og 14 år, som for første gang spillede uden noder. Emma på 10 år, som for første gang spillede koncert og så for så mange mennesker. Det er tydeligt, at det er en meget givende og indtryksfyldt weekend for alle deltagere, unge som gamle.

TAK!

Til sidst en kæmpe tak til vores fantastiske hjælpere, instruktører og spillemænd og for de sponsorater vi har fået fra henholdsvis Ringkøbing Amts Spillemænd (RAS), Spillemandskredsen og Nordea Fonden. Uden jer var dette ikke muligt! J

Vi glæder os allerede til næste år, som er lørdag og søndag d. 10. og 11. november 2018. Vi ses!

Skrevet af: De glade nattevagter

Comedyshow med Carsten Bang i Dagmar Bio

mni 12.11. 2017

Den midtjyske stand-up-komiker Carsten Bang var fredag aften på besøg i Dagmar Bio. Carsten Bang er med sin jyske lune og klassiske standup-stil på turné med showet “Alter Ego”.

Det er hans femte onemanshow. “Alter Ego” er et klassisk og tilbagelænet comedyshow om at være flere forskellige versioner af sig selv. Den jyske komiker stiller med entusiasme og glimt i øjet det evige spørgsmål: Hvem er jeg egentlig? Både på egne og andres vegne.

På scenen hang Carsten Bangs fire alter egoer – de fire ”temperamenter” han kender fra sig selv: den lidt for rare, den ”vrede for en sikkerhedsskyld”, Politiken-læseren og ham, der raser indvendigt.

Bang hoppede på scenen allerede et par minutter i otte, og guidede et noooget overrasket publikum på plads i salen. Specielt første række i salen var i skudlinien, men det tog de heldigvis i stiv arm!

Og så fik vi ellers klassisk comedy, som det er bedst; når det handler om ham, handler det om os allesammen.

Vi har nemlig alle vores forskellige personligheder, som vi farer ind og ud af i forskellige situationer.

Bang er hyggelig – og det er bestemt ikke nedladende eller hånligt ment. Det er simpelthen hans stil, en blanding af all school observationskomik – folk er fjollede – og komiske anekdoter, om selv at være fjollet og opleve fjollede ting. 
Han er først og fremmest en fremragende jokemager og overlegen leverandør af budskaber. ”Alter Ego” er en lind strøm af rigtig rigtig mange jokes.

F.eks. om hvordan vi taler med hinanden med meningsløse udtryk som tiden har givet en mening, om hvordan mænd kører bil, hvordan vi køber ind i supermarkedet, om Bangs fars og Bangs egne forhold til telefonen.

Det er meget, meget sjovt. Og så er det en komik, der virker – også til målgruppen denne aften i Dagmar Bio.

Valgmøde på Sdr. Feldings Efterskole

mni 08.11. 2017Typovizion - Typo3 CMS & kurser