�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Interview med Knud Pedersen

 

Junckers og Back To Back koncerter

 

Indvielse af tilbygning Dagmar Bio

 

Fusion af to VVS virksomheder

Et langt og spændende liv i Sdr. Felding

mni 24.10. 2017

Knud Pedersen blev født i 1927 på Øster Bjergegaard, hvor han også voksede op.

De syv års skolegang, var på Vesterbjerge skole, hvor man gik i skole hver anden dag, og når Knud ikke var i skole, skulle der hjælpes til på gården derhjemme.

Efter endt 7 årig skole, blev det til et halvt års ophold på Holsted Efterskole.

Som 14 årig gymnast var Knud med den aften i 1942, hvor der opstod slagsmål mellem Sdr. Feldings gymnaster og en flok danske nazister i det gamle forsamlingshus. Knud var dog ikke direkte involveret i slagsmålet, men kan bevidne at det gik hårdt til og at en af nazisterne måtte på sygehuset med en brækket kæbe.

Da Hammerum Herred om sommeren havde gymnastikstævne i Herning, var der nærmest en euforisk hyldest til gymnasterne fra Sdr. Felding, for deres kamp mod de danske nazister.

I sommeren 1943 kom Knud så ud og tjene, som karl på en gård i nærområdet, og i to vintre arbejdede Knud i brunkulslejet ved Svanholm sø, hvor indtjeningen var lidt bedre ind som karl.

På Øster Bjergegaard havde faren allerede i 1929 fået installeret strøm på gården, og det var i forbindelse med ny opførelse af gården efter en brand. Strømmen kom fra en petroleumsmotor der lavede strøm, både til direkte brug og til opladning af et meget stort batteri, så der altid var strøm.

Måske var det her interessen for elektrikerfaget startede og i 1945 kom han i lærer hos en installatør i Hoven, dog for senere at blive ansat i Rækker Mølle, hvor uddannelsen blev gjort færdig i 1948.

I oktober 1948 skulle Knud ind og aftjene sin værnepligt på 8 måneder, og det blev ved Marinen på Avnø ved Vordingborg.

Efter endt soldatertid, arbejdede Knud først ved SEAS på Sjælland, tog Installatør eksamen i Århus og arbejdede i en kort periode i Oslo.

I 1951 bliver han ansat hos installatør Edvin Jacobsen i Sdr. Felding, hvor han skulle hjælpe med at få nedlagt elforsyningen fra Mølledammen på Bjergevej, fordi der nu kom strøm til Sdr. Felding fra Herning Elforsyning.

I julen 1951 døde Edvin Jacobsen ved en drukneulykke i Skjern Å, sammen med 3 andre, da de i Edvins motorbåd prøvede at finde en ældre mand som man mente var faldet i Skjern Å. 

Knud fik tilbudt at overtage Edvins forretning og et lille varelager, og 5. januar 1952 overtog han forretningen.

Forretningen voksede stille og roligt, og fra kun at have en cykel som transportmiddel, bliver der først investeret i en Nimbus med sidevogn, året efter blev det til en lille Morrisvarervogn og i 1960 er der min. tre biler i firmaet og omkring 4 svende og 4 lærlinge.

I 1954 blev der købt en grund på hjørnet af Nørregade og Nørre Allé, og her blev bygget både forretning og bolig. I 1954 skete der også det at Knud blev gift med Gerda og de fik datteren Lone, som i dag bor i Fredericia og er sygeplejerske.

I 1960 blev der bygget en butik til el forretningen.

              

Igennem årene har Knud også, i samarbejde med andre håndværkere, bl.a. Otto Tannenbæk, bygget 20 – 25 huse i Sdr. Felding og i nærområdet.

I 1967 døde Gerda og 1968 blev Knud gift med Alice, og de fik sønnen Lars, som senere blev elektriker og Lars overtog El forretningen i 1995. I dag er Lars ansat som El-mester i DFDS og bor i Sdr. Felding. Alice havde to børn med ind i ægteskabet og det var Hans Oluf, som i dag er ledende socialpædagog og bor i Ølgod, samt Karl Peter, som er udlært elektriker og i dag er ansat i Erhvervsparken i Sdr. Felding og bor i Sdr. Felding

Knud har igennem årene været aktiv i mange af Sdr. Feldings foreninger.

Det startede i Borgerforeningen, og senere var Knud med til at starte Handels- og Håndværkerforeningen, hvorfra han også var med i Åskov Erhvervsforening. Det var dengang Åskov Kommune bevilgede et årligt beløb til Erhvervsforeningen, som de skulle bruge til udvikling af erhvervslivet i Åskov Kommune. 

I ca. 10 år og indtil kommunesamlægningen i 1970 var Knud Brandinspektør i Sdr. Felding Sogn/Kommune.

Knud har også været med i opstarten af Høst- og Kræmmermarkedet i midten af 1980-erne. Og i starten af 1990-erne hjalp Knud med at lave div. ansøgninger til Kommune og Amt for at få tilladelse til etablering af Campingpladsen, som sidste år havde 25 års jubilæum.

Siden Knud gik på pension som 68 årig, er der blevet mindre foreningsarbejde, og i stedet er det blevet til en del rejser rundt i Europa med campingvogn, samt rejser til bl.a. Gran Canaria og USA.

Og ellers går tiden sammen med familien og der bliver spillet Billard, hvor de er nogle stykker der mødes en gang om ugen og får et spil billard.

 

 

 

 

To fantastiske koncerter afsluttede indvielsesdagen i Dagmar Bio

mni 07.10. 2017

Super festdag ved indvielse af tilbygning til Dagmar Bio

mni 07. 10. 2017

Rigtig flot indvielse af den  nye store tilbygning til Dagmar Bio fredag eftermiddag, med talere, sang og musik, for de mellem 150 og 200 der kom og var med til indvielsen.

Siden foråret er der blevet arbejdet på først nedrivning af den gamle garage, og derefter bygning af en ny meget flot tilbygning (pauseareal) til biografen.

Pengene til den nye bygning er kommet fra fonde, foreninger, privat og kommunen og den er blevet bygget af lokale håndværkere, der med Jens Udbye ord har følt et ejerskab til byggeriet og har sat en ære i at resultatet skulle blive godt.

Dagen startede med en lille sammenkomst for sponsorer, håndværkere samt Dagmar Bios bestyrelse og projektgruppe.

Her takkede Jens for den gode samarbejde der har været med arkitekt og håndværkerne igennem helle byggeprocessen og tak for deres forståelse og hjælpsomhed overfor de frivillige. Læs hele tale her

Også Johannes Poulsen, fra Herning Kommune lykønskede med det meget fine projekt der nu er fuldført, og som er som er med til at løfte det kulturelle niveau i kommunen, ja et Dagmar Bio er en perle det rager op blandt kommunens kultursteder. Johannes Poulsen roste også Jens Udbye og alle de frivillige for det store arbejde der er blevet og fortsat bliver gjort i Dagmar Bio

Kl. 15.30 var det så tid til indvielse af det nye lokale, og det var Dorte West fra Sdr. Felding og medlem af byrådet der klippede snoren over, og efterfølgende holdte en meget flot tale. Hvor hun bl.a. kom ind på at vi i Sdr. Felding er stolte over at kunne prale med at vi har en Biograf, at vi har fået et foreningsmæssigt og kulturelt samlingssted for byens borger. Dagmar Bio bidrager til at gøre det attraktivt at bo i Sdr. Felding.  Læs hele Dortes tale her.

Jens Udbye talte efterfølgende, hvor han bl.a. kom ind på opstart af Dagmar Bio, det meget liv der i og omkring Dagmar bio til daglig, og ikke mindst fortalt Jens om hele processen fra opstart af Dagmar Bio tilbage i 2009 og 2010 og fremefter, med stor hjælp af frivillige og en meget stor hjælp fra mange i Herning kommune både politikere og ansatte.

Se hele talen her.

Med til festligholdelse af indvielsen var der to meget smukke kulturelle indslag. Først med 4 korsangere, hvoraf Julie Mølhave og Simon West er fra Sdr. Felding og senere et musikalsk indslag med Viktor Udbye og Katrine Duus.

Fusion mellem to VVS firmaer i Sdr. Felding og Kibæk

mni 05.10. 2017

Den 15. august 2017 blev Kibæk VVS ved Henning Jessen og Aaskov VVS ved Danjel Arvid Eriksen fusioneret i et nyt firma nemlig Kibæk-Aaskov VVS Aps.

De kender hinanden særdeles godt, da Danjel er udlært indenfor VVS hos Kibæk VVS.

Firmaet vil ved fusionen have 5 ansatte inkl. de to ejere og de dækker hele den sydlige del af Herning Kommune plus tilstødende områder.

Og deres arbejdsområde er fortsat indenfor vand, sanitet, varme og ventilation.

De vil stadig have værksted og lager som nu, dvs. lidt syd for Sdr. Felding og i Kibæk. Fordelen ved fusionen er at man bedre kan fordele arbejdsopgaverne ved spidsbelastning, og man altid kan kører til nærmeste lager for at hente materialer til sine opgaver.

Desuden er der også mulighed for at tage lidt større opgaver ind. For de ansatte er der nu mulighed for større vidensdeling, og for de to indehavere, har de nu hinanden at sparre med.

Henning Jessen mener også at selvom det nok varer mange år inden han vil pensioneres, er 54 år i dag, så er det en måde at lave et glidende generationsskifte på.

De har rigeligt at lave i dag og tror det bliver svært, med det nuværende opsving, at finde faglærte, hvis de en dag ønsker at udvide medarbejderstaben, dog overvejer de at tage en lærling ind.Typovizion - Typo3 CMS & kurser