�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan også læses:

Skjern Å Dag

 

Jacob Erhard og Gerda Jacobsen

 

Kærhede Fiskeri Frea A/S

 

Høstmarked på Søgård Andelsbrug

 

Pensionistforeningens 70 års jubilæum

Skjern Å Dag ved Borris kaserne

mni 24.09. 2017

Johannes Poulsen Herning Byråd
Dorte West Hering Byråd
Gunner Iversen
Mads Rahbek Jensen

Snak med tidligere Åskov borgmester Jacob Erhard og Gerda Jacobsen

mni 16.09. 2017
Jacob Erhard, som er 93 år gammel, har levet det meste af sit liv i Sdr. Felding området. Han er født og opvokset på en gård i Minds, som ligger halvvejs til Skarrild.
Jacob Erhard gik i Tarp skole, og begyndte senere på landbrugsuddannelsen som afsluttedes med ophold på landbrugsskole. Indimellem var det også tid til militæret, som blev aftjent i civilforsvaret i 13 måneder.
I 1953 blev han gift med Gerda, som kommer fra Horsens, hvor faderen var skomager. Gerda er uddannet sygeplejerske og i dag er 91 år. Sammen har de fået 4 børn, hvoraf en døde tidligt ved en drukneulykke.
Alle tre børn bor her i Vestjylland, og i dag arbejder en af sønnerne, Torben, på Jeld-Wen og bor i Sdr. Omme. Datteren Bente bor i Vildbjerg, er kontoruddannet og arbejder på et fjernvarmeværk, mens den sidste søn Henning, arbejder på Høgild Varmecentral.
Igennem de første mange år, var Gerda hjemmegående husmor, og hjalp Jacob Erhard med pasningen af de 45 tdr. land, hvor der var 10 – 12 køer, grise, heste og høns. Æggene blev solgt i Brugsen i Sdr. Felding og kunne så bruges til indkøbene i butikken.
Tidligt fik de rørvandings anlæg, og det var guld værd i tørkeårene 1975 og 1976, hvorfor det derved var muligt at få en pæn avl i kartofler, og det til en særdeles god pris, men det var også et hårdt arbejde at flytte rørene 3 gange om dagen hele sommeren.
1 1978 blev Jacob Erhard valgt ind i kommunalbestyrelsen for Venstre, og var i en årrække bl.a. formand for kulturudvalget. I 1986 blev Jacob Erhard så valgt til borgmester for Åskov Kommune, som han var borgmester for i to valgperioden indtil 1994.
Gerda kom igen på arbejdsmarkedet da børnene var blevet store, først på Arnbjerg plejehjem og senere på Engholm i Sdr. Felding.
Gerda og Jacob Erhard bor i dag på plejehjemmet Engholm i Sdr. Felding og er meget tilfredse med at bo der.

Kærhede Fiskeri

mni 14.09. 2017

 

 

Pensionistforeningen holdt 70 års jubilæum i Det Legende Hus

mni 05.09. 2017

Stort besøgstal til Søgård Andelsbrugs Høstmarked søndag

mni 03.09. 2017

 

 Typovizion - Typo3 CMS & kurser