�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Halfdanskerne i Dagmar Bio

 

Indvielse og tale af Torben Rathe

 

Om- og tilbygning af skolen

Stor koncertoplevelse med Halfdanskerne.

mni 26.08. 2017
Dagmar Bio dannede fredag aften rammen om en koncert med Halfdanskerne.
Halfdanskerne er en trio, som består af tre meget dygtige musikere. Mads Westfall, som spiller guitar og synger. Lars Grand spiller harmonika og synger og Rasmus Vennevold spiller kontrabas
De tre dejlige musikere har kastet sig over visegenren, og det er med liv og sjæl. Moderne fortolkninger af Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og Tove Ditlevsen dominerede aftenen. 

Aftenen indledtes med ”Hilsen til forårssolen” og de tog os med gennem ”Barndommens gade”, ”Barndommens land”, ”Noget om helte” og ”Svantes viser” og mange flere af de gode gamle viser.

Alt sammen krydret med små fortællinger om de moderne fortolkninger og meget andet. Publikum morede sig, og der blev nynnet og sunget med i salen.
Halfdanskerne leverede en musikalsk oplevelse af de store, de kom virkelig ud over scenekanten.

De spredte glæde med deres musiske talenter og sangstemmer, og hele deres optræden var fyldt med energi, glæde, sjov og god humor. GODT GÅET!
Alle os, der var i Dagmar Bio denne aften, blev en stor oplevelse rigere og kunne gå der fra nynnende på ”Go nu nat og gå nu lige hjem”
På musikudvalgets vegne Karen Marie Gaardsvig

 

 

Indvielse af afdeling 2. på Sdr. Felding skole

mni 21.08. 2017

Torben Rathe´s tale ved indvielsen.

Kære Alle – at stå her i dag og være med til at indvie vores nye til og ombygning - opfylder et længe næret ønske – og en stor drøm – som vi i fællesskab har haft i mange år.

Jeg plejer at sige – der er så mange ting man kan glæde sig over her i livet – i dag kan vi sammen glæde os over at være kommet i mål med nogle skønne nye rammer for vores fælles skoleliv – den gamle skole har på sin 56 års fødselsdag fået en makeover, der vil gøre en forskel for jer som elever - og os som voksne, som er med i dag, og for kommende børn, som står lige foran mig, der skal gå i skole her i fremtiden.

 

Vi har fået nybygget og renoveret omkring 1000 kvadratmeter her til afdeling 2. og  når det regner på præsten så drypper det på degnen – sagde man før i tiden – det har også betydet ændrede lokaler for afdeling 3 og et længe ventet ventilationssystem og i løbet af den næste måned – bliver fælleshyggetorvet færdig til afdeling 3 – sammen med kontordelen og musiklokalet.

 

Det bliver nu også skønt at blive færdige med byggeriet, der jo det sidste år har givet mange lokaleflytninger, byggematerialer på gangene, masser af støv og ekstra meget rengøring – men vi klarede det sammen, og vores dygtige rengøringsfolk har uden et kny, hver dag løst opgaven til ug. Tak for det.

Vi får nu en spændende opgave – hvor vi sammen skal øve os på at fylde de nye rammer ud – ja overskride rammerne - med et indhold – der fortsat fremmer trivsel og læring for den enkelte og for fællesskabet i de mere end tusind nye kvadratmeter.

Der er lang vej fra et ønske man bærer på – og så til virkeligheden så herfra skal der lyde en stor og velment tak til medarbejder og bestyrelser, der gennem tiden har holdt fast i ønskerne - drømmen..

Tak til forvaltningen for støtte og opbakning og tak dig/jer Dorte/Peter for i den grad at have været fødselshjælper i Børne og Familieudvalget og i Byrådet.

Så har vi også haft et kanon godt samarbejde med håndværkerne, arkitekter, byggeafdelingen, der har gjort tegningerne - til virkelighed i disse flotte bygninger vi står ved i dag.

Det har bare været en spændende proces at være deltagere i – med det mål for øje – at skabe et skønt lærested og et godt værested for os alle. I den anledning fejrer vi også, at Børnehaven Solsikken og skolen fra 1. august er blevet en institution for at vi sammen kan videreudvikle et godt børneliv i Sønder Felding fra 0-18 år.

Vi går en spændende fremtid i møde.

 

 

Efter snart 2 år, er ombygning og renovering af Sdr. Felding skole ved at være færdig.

mni 20.08. 2017

Med et budget på ca. 14 mio. Kr., er der sket rigtig meget på skolen. Der er kommet 300 m2 mere skole, 1.000 m2 er renoveret og ombygget, og nu er der 14 klasselokaler der blevet fornyet og større, mange af dem er gået fra 48 m2 til 70 m2. Samtidig er der tænkt i gode lydforhold i lokalerne, med masser af lyddæmpende materialer.
Der er også kommet nye flotte lokaler til håndværk og design timerne
Indeklimaet, som ikke var det bedste før ombygningen, er blevet meget forbedret, idet der er ofret rigtig mange penge på et super moderne udluftningssystem, som samtidig genbruger varmen fra den luft der suges ud.
Sdr. Felding Centralskole er fra 1961 og udvidet flere gange, bl.a. i 1984 da småbørns skolen blev bygget og den gl. småbørnsskole, hvor der nu er efterskole, blev nedlagt.

Sdr. Felding skole har i dag ca. 350 elever fordelt fra 0.-9. årgang.
Skolens værdier er: Forståelse, ansvar og respekt, som bygger på PALS.
 PALS står for positiv adfærd i læring og samspil. PALS er en skoleomfattende tiltagsmodel til styrkelse af børns sociale kompetencer, samt forebyggelse og afhjælpning af adfærdsproblemer.
Mandag d. 21. august, er der indvielse af den nye afdeling.  Dorte West kommer og klipper snoren.
På et senere tidspunkt i efteråret, når kontorområdet mv. også er færdigrenoveret, inviteres til ”åben skole” for byens borgere og andre interesserede.

 

 

De nye Håndværks og designlokaler
De nye Håndværks og designlokaler
Torben Rathe i rollen som pedelmedhjælper.


Typovizion - Typo3 CMS & kurser