�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Julemarked på Engholm

 

Danse- og spille- mandskursus

 

Kundeservice i Verdensklasse

 

Biblioteket kommer forbi

Julemarked på Engholm med masser af besøgende

mni 27.11. 2016

 

 

Rekordår - aldrig har vi haft så mange børn og unge til danse- og spille-mandskursus!

mni 13.11. 2016

Lørdag d. 12 november var en  skøn dag på Sdr. Felding skole er ved at gå på hæld. Tilbage klokken 03.23 sidder vi tre nattevagter og nyder, at børnene stadig smiler, danser og spiller spillemandsmusik. 

I dag har 23 livlige spillebørn og 48 friske dansebørn været på kursus i Sdr. Felding, hvilket er de fleste deltagere kurset har haft nogensinde. Her har de har sunget, grint, spillet, danset og haft en fest.

Tidligere på dagen har børnene været delt ind i grupper efter niveau, så der var plads til alle. Børn og unge er i spillemandsgrupperne blevet udfordret og har lært nye melodier med og uden noder. Om aftenen spillede de til dans, hvilket er ret unikt, når nogle af børnene prøver det for første gang. Et nyt initiativ blev taget af en instruktør, hvor børnene på tværs af alder og spillemandsgrupper spillede et stort fællesnummer. Det var noget der gav gåsehud, og man så hvordan de yngste spillebørn kiggede fascinerede på de unge musikere.

Danserne mødte ind til fællessang og frokost, hvorefter de blev delt ind i to forskellige hold. Ifølge vores spillemænd var alle dansere meget engagerede, og holdte ud til de sidste minutter. På trods af en stor aldersspredning på holdene var de gode til, at hjælpe hinanden og venskaber voksede. Danserne lyste af gensynsglæde og koncentration, når de bevægede fødderne hen over gulvet i et polkatrin.

Som sædvanlig var der midt på dagen en pause, hvor børnene var delt ind i hold på tværs af danse- og musikgrupper. Her blev børnene i fællesskab udfordret til, at udføre forskellige aktiviteter såsom; at lave to holdmedlemmer om til mumier af toiletpapir og lave bogstaver af mennesker på jorden. Der var grin, latter og godt humør! 

Forbi os på nattevagten kommer nogle af børnene og vi spørger efter tre ord, som beskriver dagen. De lyser op, smiler og siger straks; fed, sjov og det bedste nogensinde. Andre synes det har været udfordrende, men de siger det med et smil på læben. Børnene kommer med armene om hinanden og et barn fortæller, at det er fedt at møde gamle venner. Samtidig tilføjer en anden, at det er fedt at møde nye. I starten er nogle børn generte og nervøse, men det er tydeligt, at børnene går herfra med nye venskaber og de snakker allerede om, at de skal ses igen til næste år, som bliver den 11. og 12. november!  Skrevet af: De glade nattevagter

 

Dagli´Brugsen har kundeservice i verdensklasse og 20% rabat fredag

mni 11.11. 2016

Fantastisk aften med "Biblioteket kommer forbi"

mni 08.11. 2016

Anne Juul Andersen fra Herning Biobliotek
Charlotte Lindhardt fordrag
Karen Kous Intim koncert
Værtsparret Jan og Lisbeth


Typovizion - Typo3 CMS & kurser