�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Hyggeeftermiddag

 

Jacob Holdt  Doxbio

 

HUSH i Dagmar Bio

 

Konfirmand cykelløb

Hygge eftermiddag i Efterløns- og Pensionistforeningen

mni 28.10. 2016

DoxBio genren skudt i gang!

Kaffe, kage og hygge efter filmen

mni 12.10. 2016

Første DoxBio film i Dagmar Bio blev vist tirsdag aften, og hele 37 købte billet til filmen ”Jacob Holdt – mit liv i billeder”. DoxBio genren er helt ny i Dagmar Bio, og det nye DoxBio udvalg blev utroligt positivt overraskede over den flotte opbakning.  

Filmen handlede om fotografen Jacob Holdt. Gennem et væld af fotografier og filmstumper følger filmen Jacob Holdt fra barndommen i Vestjylland over den afgørende rejse i USA og helt frem til hans liv nu som ældre mand med et skrantende helbred. Hovedvægten ligger på tiden i første halvdel af 1970’erne, hvor han tog de mange tusinde billeder, der blev til bogen ’Amerikanske billeder’. Den førte til international succes, berømmelse og en hektisk foredragsvirksomhed.

I filmen møder Holdt en række mennesker fra sin fortid og besøger betydningsfulde steder. Besøgene skildres indimellem i næsten komiske genskabte situationer. 

DoxBio er film med et indhold der gør, at det kan være rigtig rart lige at vende indholdet med andre efterfølgende. Så efter filmen bød DoxBio udvalget på kaffe og hjemmebagt kage i Dagmar Bios stue. Det tog størstedelen af gæsterne imod. 

Næste DoxBio film hedder ”Amateurs in space” og vil blive vist i Dagmar Bio onsdag d. 2. november kl. 20.

HUSH - en helt fantastisk koncertoplevelse i Dagmar Bio

mni 09.10. 2016

Dorthe Gerlach - stemmen fra HUSH blev oplevet akustisk og helt tæt på lørdag aften.

Dagmar Bio var sidste spillested på en 3 ugers turne for HUSH- trioen - en turne i en akustisk og intim udgave, hvor publikum havde chancen for at komme endnu tættere på sangerinden og de to dygtige musikere Michael Hartmann og Rune Kjeldsen.

Publikum oplevede en meget nærværende og charmerende sangerinde med den flotte vokal og unikke klang - og som den gode historiefortæller, der gav meget af sig selv. Dorthe Gerlach krydrede hele aftenen med de små anekdoter fra hverdagslivet og med sin nordjyske lune. Historierne handlede om statsministeren, hundeejere, om en tur til Paris, besøg i genbrugsbutik i Hirtshals og meget andet. Hun formåede via sin fortælling og indlevelse at fange publikum, som meget let kunne danne billeder ud fra de farverige og levnende anekdoter, og som dannede baggrund for flere af sangteksterne.  Dorthe Gerlach er eminent dygtig til at få øje på livet lige tæt på, og at være der hvor hun er.

Dorthe fortalte om sin tur rundt i Sdr. Felding, hvor hun straks kunne aflæse alt i de små ting. Når man ser en ulåst cykel, en hækklipper, der ligger klar ved hækken og en postkasse med en nøgle i må det være et godt tegn - et tegn på, at her er fredeligt at være. Hun drog sammenligninger til Nordjylland, hvor hun selv kommer fra og talte om de kvaliteter og øjeblikke fra det sted og om de særlige bånd til det sted, man kommer fra. Alt dette som baggrund for sangen:  ” Can I come home now” 

HUSH´s gav meget udtryk for, at det var en dejlig oplevelse at være i Dagmar Bio. På scenen fortalte Dorthe Gerlach hele historien om huset, som havde være biograf fra 1954 - 1986 og om hvordan det er blevet spillested, biograf og meget mere i dag. Hun var meget optaget af, at den tidligere ejer af biografen havde gemt gamle filmprogrammer, og han havde skrevet på kassen, at disse programmer vil blive meget værd, når alle biografer er lukket. Hun udtrykte, at huset havde sjæl, og at man skal tro på det man gør. Efter denne rørende fortælling sagde Dorthe Gerlach, at den næste sang var dediceret til Ejvind Kristiansen, som havde boet i huset. Sangen hed: ” Do what you love to do”   

Der var stor energi på scenen fra start til slut, den flotte sangstemme, den store udstråling og de dygtige musikere.  Med ekstranummeret ”Right on into a better place” takkede Dorthe Gerlach for denne magiske aften i Dagmar Bio. Den allersidste sang var en rørende og alvorlig sang ” A lifetime” som er en tankevækkende sang om at miste, og som gave tid til refleksion.

Helt igennem en dejlig aften i Dagmar Bio med et fantastisk publikum, som kom fra nær og fjern. Fan fra Hanstholm og andre steder i Jylland var kørt til Sdr. Felding denne oktober aften. Alle gik fra biografen mange oplevelser rigere.  Fra koncertudvalget: Karen Marie Gaardsvig 

 

 

Konfirmand-cykelløb i Sdr. Felding

mni 02.10. 2016Typovizion - Typo3 CMS & kurser