�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan læses:

Limfjordshaver

 

Kanalhaver

 

Bedsteforældredag i Solsikken

Sankt Hans Fest på Gl. Stadion i Sdr. Felding.

mni 24.06. 2016

Limfjordsturen med havefolket

mni 17.06. 2016

Indsendt af Bente Lund

Aaskov Havekreds kunne ikke have valgt en bedre dag til årets heldagsudflugt til Limfjordens smukke haver, solen skinnede fra en blå himmel og havefolket tog af sted i højt humør. Dagens første besøgshave var hos Hanne-Lis Lovmand ved Snedsted, som bød de 40 gæster velkomne på godt klingende nordjysk. Hanne-Lis er ene om at passe den imponerende store have på 10000 kvm, som fordeler sig både i skovagtige områder, pilemark, køkkenhave, planteskole, store græsarealer med staudebede og kunst, hun er god til at dele haven op i rum, hvor der er forskellige oplevelser.  Hanne-Lis er også en utrolig dygtig kreativ betonstøber, og har et værksted fyldt med smukt havepynt i beton, og der blev da også indkøbt en del af de smukke figurer blandt gæsterne, så buschaufføren mente faktisk, at han kunne mærke, at bussen havde noget mere vægt med, da han skulle køre igen.

Næste besøgshave var hos Jytte og John Justesen i Flade på Mors, parret er også kendt som Tante Grøn og hendes syrenprins .  Selvom byen hedder Flade er der bestemt ikke fladt, hele området har et charmende kuperet terræn, og haven er en rigtig frodig og smuk cottage garden, hvor hvide duer flyver rundt og skaber en eventyrlig stemning. Haven består af små smalle stier mellem bedene,  som bugner af blomstrende stauder og roser. Noget af haven består af en bakkeskråning med langt bølgende græs, og nogle klippede stier, her er der udsigt til tøjsnor bølgende hvide lagner, og dette tilsat et smukt dueslag giver en sød romantisk stemning.

Den sidste besøghave 'Hullet' på turen ved Harre tog også pusten fra nogle af gæsterne, og det mere end i en forstand. Bygningerne er placeret  mere eller mindre på en bakketop, og grunden skråner stærkt ned på  begge sider af huset, og ender i vandløb og søer, hvor der er sorte svaner, ænder og høns, gæs som skræpper op som vagthunde over havens gæster. Der er en overvældende smuk udsigt på grunden, uanset hvor man står, og ejerne Aase og Ejvind Jensen har forstået at skabe nogle smukke fokuspunkter i form af nogle store gamle spanske olivenkrukker.

Da havefolket vendte næsen hjemad til det midtjyske , var de godt mættede af dagens mange indtryk af de tre meget forskellige og indtagende haver og der forlød tilfredse kommentarer omkring dagen rundt om i bussen.

 

 

Idrætsdag på Engholm

mni/sgh 14.06. 2016

Sommerudflugt til Varde

mni 09.06. 2016

Sdr Felding efterløn og pensionistfor .har været på tur til Varde Miniby hvor vi fik en sandwich til medbragt kaffe, skriver Agnethe Grønbæk.

Dernæst gik turen videre til Nygaards Afrika , hvor vi hørte om og så film omkring jagt på store dyr. Vi spiste flæskesteg og æblekage der. Dernæst gik turen til Bork Vikingehavn, og dernæst kaffe på Bork Kro.

På hjemvejen havde Sdr Felding Daglig Brugs sponseret vand og øl, som vi nød på pumpestation Nord. Hjemkomst ca 18.30. En rigtig god dag , hvor vejret også var med os.

 

 

Aaskov Havekreds besøgte kanalhaver

mni 06.06. 2016

Store gamle frodige landbohaver med højt til himlen kan virkelig trække folk på havevandring. Dette oplevede Aaskov Havekreds torsdag den 2. juni, hvor der var inviteret til besøg i to kanalhaver ved Skarrild, hvor i alt 89 besøgende havde lyst til at tilbringe denne lune sommeraften på havebesøg hos hhv. Birthe og Holger Skjærbæk og Inger Marie og Karl Bøndergård. Begge haver havde store grønne græsplæner (og de var virkelig grønne og pertentligt klippet), der var monsterstore bøgetræer, som var langt over hundrede år gamle, og det specielle ved begge haver var især Dalgaskanalen, som løb igennem haverne, og gav det hele en hel speciel stemning og en sjæl uden lige. Aftenen blev afsluttet på græsplænerne, hvor havefolket hyggede sig med den medbragte kaffe og kage, og den vidunderlige udsigt ud over kanalen og engen hvor kvierne og hestene gik og græssede blev nydt til fulde.


Bedsteforældredag i Solsikken

05.06. 2016

Torsdag d. 3/6 havde vi bedsteforældre-dag, og vi havde en rigtig hyggelig dag med højt humør, og mange aktiviteter på legepladsen i det fine vejr, udtaler Britta Skovbjerg Jensen.

En af bedsteforældrene havde medbragt madpakke, og børnene nød at vise deres
institution og hverdag frem. Personale og børn siger tak for den fine opbakning.Typovizion - Typo3 CMS & kurser