�  Bogmærke �  Sitemap �  Printvenlig visning �  Søg

På denne side kan ses:

Indvielse af Sognehus

 

Troels Trier

 

Lasse Rimmer

 

Gymnastikopvisning

 

Sys Bjerre

Indvielse af Sognehuset palmesøndag

mni 20.03. 2016     Se billeder længere nede

Tale af Carsten Tygesen: Lidt om historikken omkring opførelsen af sognehuset. 20-01-2016
I august måned 2014 blev der indbudt 3 arkitekter til en konkurrence om at tegne et oplæg til et nyt sognehus.
Det blev arkitektfirmaet H. Nielsen fra Herning der blev valgt til at arbejde videre med projektet, af de grunde, at det var det projekt hvor vi fik mest for pengene og hvor designet tiltalte menighedsrådet.
Vi overtog Kulturcenteret pr 01-01-2015, vi var klar til at fjerne bygningerne, men miljøkrav vedrørende anvendte materialerne i bygningerne gjorde, at der gik 2 måneder ekstra inden vi kom i gang.
Projektet blev udbudt i hovedentreprise og det blev Skibbild Entreprise der fik arbejdet.
I uge 29 – 2015 gik arbejdet i gang med at klargøre grunden, men her var der en lille forhindring i at jordbunden ikke var bæredygtig, så det første Skibbild gik i gang med at fjerne ca. 1000 m3 jord og måtte fylde op med bæredygtigt materiale.
I uge 31 gik byggeriet i gang og næsten inden vi opdagede det var fundamentet støbt.
I uge 37 var der rejsegilde som var rigtig godt besøgt.
På grund af et gunstigt vejrlig blev huset hurtig lukket og det gjorde at udgifterne til udtørringen af huset har været minimale.
Efter veludført arbejde fra arkitektens side, der har slået streger på adskillige stykker papirer,  efter flot arbejde fra håndværkernes side, der har stablet murstenene ovenpå hinanden,
sat spærene op, - sat vinduer /døre i - lagt gulvet, - trukket ledninger - sat lofter op -lavet varme,  -malet vægge ---- alle dimser og dippedutter sidder, hvor de skal og alt det tekniske fungerer (næsten) ,  Langt om  længe står det ønskede sognehus færdigt,  funklende nyt med alle de nye muligheder det giver, og står parat til at modtage alle sognets beboere.
Jeg vil gerne takke arkitektfirmaet H. Nielsen for et godt samarbejde.
Én speciel ting under forløbet af byggeriet har jeg holdt meget af:
når menighedsrådet /et medlem har haft et ønske fremme om at én eller anden ting kunne være rart at have implementeret i byggeriet, og hvor I har haft indflydelse, har jeres standardsvar altid været: ”det kan vi sagtens – MEN hvad med økonomien?” – det har altid lydt som sød musik i mine ører.
Sidst og ikke mindst vil jeg gerne takke Skibbild Entreprise og underentreprenørerne for et godt samarbejde og lydhørhed over vores ønsker og spørgsmål vedrørende byggeriet.
Da Skibbild Entreprise gik i gang, var der mange der i byen der lod deres vej gå forbi byggeriet af sognehuset og var imponeret over den hastighed som byggeriet skred frem.
I har været gode til få byggeriet færdigt til det aftalte tidspunkt – tak for det.
Endelig tak for den velvillighed vi har mødt i provstiet og i stiftet for at få de fornødne midler stillet til rådighed for at gennemføre byggeriet af sognehuset.
Der er en del der i den sidste tid der har spurgt til hvordan går der budgettet? Den øjeblikkelige status er at vores budget svarer til vores forventninger på trods af vi på grund af de små bump der har været i forløbet, gjorde at vi har måttet revidere økonomien undervejs.
Det er jo sådan, at huse får ikke liv, hvis de ikke bliver brugt, og sognehuset er blevet bygget for at blive brugt af alle sognets beboere i forskellige sammenhænge. I gamle dage byggede man kirken til Guds ære for at have et sted, hvor man kunne samles til gudstjeneste.

Kirken var sognets centrum, hvorfra livet spredte sig ud i en vifte fra fødsel til død.

Som der er nu, er det meget almindeligt at man  stå udenfor kirken efter gudstjenesterne og snakker om verdens små og store problemer. Nu er muligheden så for, at man kan samles til socialt samvær over en kop kirkekaffe i sognehuset. Vi har fået et hus, hvor der er et naturligt sted at mødes om kirke og kristendom og dansk folkelighed, og menighedsrådet glæder sig til, at det for alvor skal tages i brug.

Vi har allerede talt om mange andre forskellige ting, der kan og vil komme til at foregå i sognehuset. Jeg glæder mig til at drikke mange kopper kaffe /the her i huset (og specielt glæder jeg mig til, at jeg ikke selv skal lave den og vaske op bagefter).

For at for at få bragt samvær og liv til huset, og at få ført menighedsrådets visioner ud i livet, er det nødvendigt at der er mange mennesker der vil yde en indsats, ikke alene for holde liv i de mange aktiviteter, der udgår fra kirken og sognehuset, men at vi i fællesskab får dem til at blomstre, så sogenhusets mange mursten vil blive fyldt med varme, glæde, liv og ånd.

 

 

Troels Trier indtog Dagmar Bio fredag aften

mni 13.03. 2016

Aftenen startede med fremvisning af nogle af hans mange malerier, hvor han også selv var tilstede og snakkede med de fremmødte. Det var Dagmar Bio´s kunstnerudvalg med Charlotte Ramsing og Karen Pedersen i spidsen, der stod for arrangementet.

Kl. 20 var der så foredrag i salen og her fik vi et forrygende tilbageblik på Troels Triers liv. Troels var fra starten oplagt og nød samspillet med det veloplagte publikum. Troels Trier er født i 1940 i kunstner- og høskolefamile og en del af af hans opvækst har været på Vallekilde Højskole. Han debuterede i 1961 som kunstmaler og det har fulgt ham igennem livet, sideløbende med et aktivt musikerliv fra jazz til rock mm. I 1968 oprettede han sammen med Dea Trier Mørch kunstnerkollektivet Røde Mor - der arbejdede med politisk kunst og var tæt tilknyttet Vietnam-bevægelsen, og i 70-erne var Røde Mor et meget kendt musikband, hvor Troels levede tekst og musik til gruppen, som udgav mange plader, de turnerede rundt med et stort rodkshow, og tjente massser af penge, men "desværre donerede de de fleste penge til en fond", så de blev ikke selv rige.

Troels Trier dannede fra i starten af 80-erne par med Rebecca Brüel, og i 1982 startede de et musikalsk comedyprojekt som også resulterede i plader, videoer og et show.

Idag er der ikke så meget musik han optræder med, men mere malerier med jævlige kunstudstillinger.

En fantastisk aften med foredrag og musikalske indslag, og for mig personligt var det gribende at hører om en tid som man selv er barn af og kender.

Godt gået Troels.

 

 

Lasse Rimmer leverede et super skarpt standup show

mni/am 12.03. 2016

Han er skarp. Når Lasse Rimmer går på scenen er det med nøje udvalgt materiale med glidende overgange fra emne til emne. Det hele bliver leveret super skarp med en nærmest perfekt timing.

Showets omdrejningspunkt er livet. Et ret stort emne at behandle på halvanden time… som faktisk blev til godt 2 timer, da Rimmer havde snakket sig varm. Nærmere bestemt handler det om, hvor Lasse er i livet nu – krydret med en masse historier om p-vagter, babyer og en tissende hjemløs.

Mange af historierne om ham selv har man kunnet læse om i sladderbladene. Hans (meget) unge kæreste, hans jævnaldrende svigerfar og så den hjemløse mand, der tissede på ham på Nørreport station. Hans egen beskrivelse af, hvordan han reagerede, da han fandt ud af, at han kiggede op i en underlig form for regn, der viste sig at være tis var virkelig sjov.

Det er velvalgt materiale, som ikke blot er hylende morsomt, men som de fleste af os også kan relatere til og tænke over bagefter. Også selvom man er ung og ikke er nået til det punkt, hvor livet kun går ned ad bakke. Iflg. Rimmer knækker kurven når man er 40 år, og det er dermed nedad bakke for ham, da han netop har rundet de 43 år…
Rimmer holdt sig på ingen måde til manuskriptet. Han var super tilstedeværende, og gik i dialog med et midaldrende ægtepar i salen og så ”faldt” han også over en ung gut på første række, som han ”hjalp” med at finde en kæreste. Mon ”Hej” og panda-bjørne smiley scorer damer??

Han tog sig rigtig god tid til at opbygge en historie – rigtig godt timet med sjovt pointer undervejs. Alt i alt er Lasse Rimmers nye show et klassisk show, uden slinger i valsen, lækker publikumskontakt og med velvalgt materiale.

Rimmer havde Ane Højsberg med som opvarmer. Ane er super charmerende, finurlig, sjov - og så er hun kæreste med Lars Allan. Stakkels, stakkels Lars Allan, som forhåbentlig IKKE hører hvad Ane fortæller om ham og deres forhold.

Summa summarum: en aften med masser af gode grin og høj stemning i Dagmar Bio!

 

I fredags blev den årlige gymnastikopvisning afholdt i Sdr. Felding hallen.

mni 07.03. 2016

I år foregik opvisningen fredag aften fra kl. 18.00-22.00 med diskotek som afslutning umiddelbart efter opvisningen. Det er altid spændende at se, hvordan nye tiltag bliver modtaget, og jeg er super lettet over at kunne konkludere, at Sdr. Felding var med på idéen og støttede flot op. Og på vegne af gymnastikudvalget vil jeg gerne takke Sdr. Felding for den store opbakning, udtaler Lisbeth Højen.

Som noget nyt havde vi i år inviteret Sdr. Feldings efterskole og de knap 30 elever, der var på gulvet leverede en flot opvisning, særligt når man tager i betragtning, at skolen ikke er en idrætsefterskole.

Vores  8 lokale hold fremførte også nogle rigtig flotte opvisninger, og det var en fornøjelse at se, hvor stort et stykke arbejde trænerne havde lavet, og gymnasterne var rigtig fine i deres flotte og farverige dragter. Så en kæmpe tak skal lyde til alle trænerne og ikke mindst til at alle de dygtige gymnaster.

 Tak til  fotograf Tue Møller Ingversen som ville sponsorere billeder til aftens arrangement.

Skarp sangskriver på besøg

mni/am 06.03. 2016
Dagmar Bio havde fredag besøg af charmerende Sys Bjerre og hendes band. Publikum kunne opleve en af landets mest skæve, men også folkekære sangskrivere folde sig ud i et halvt akustisk arrangement, hvor hun blev assisteret af Thorbjørn Nyander Poulsen, Carsten Skov og Jakob Birch Sørensen, som udfoldede sig på mange forskellige instrumenter.
Og Sys Bjerre har en skæv indgangsvinkel til verden og til livet. Hun betragter tingene på en forunderlig og skøn nærværende måde – helt tæt på de små detaljer. Hun har charme, hun er intelligent, besidder en aldeles skøn humor og tør grine ad sig selv.
Koncerten var en blanding af numre fra Sys Bjerres nye album ”Alle mine fejl”, gamle Sys Bjerre numre som publikum kunne synge med på, et par fine Carl Nielsen numre og en god portion fortællinger om tankerne bag numrene.
Til trods for, at salen i Dagmar Bio for en gangs skyld ikke var udsolgt, var der høj stemning blandt et veloplagt publikum. Sys Bjerre har bestemt scenetække. Fredag aften brugte hun på at snakke næsten lige så meget, som hun spillede, og det hun sagde, gav god mening. Hun nød tydeligvis at være i Sønder Felding.
Koncerten sluttede af med nummeret ”Alle mine veninder” og stående applaus til en meget nærværende Sys, som efter koncerten tog sig god tid til at møde publikum i foyeren til selfies og hyggesnak.

Typovizion - Typo3 CMS & kurser